Loeki de Leeuw terug op de buis?

Loeki de Leeuw terug op televisie? Als het aan team van het NPO Radio 2 programma ‘Jan-Willem Start Op’ ligt wel. Aanleiding hiervan was de uitreiking van de Gouden Loeki eerder deze week. Jeroen Kijk in de Vegte (Sidekick van het programma) haalde warme herinneringen op aan Nederlands’ bekendste leeuw. “Als je een slechte dag hebt en het leven tegenzit, dan moet je Loekifilmpjes gaan kijken op YouTube.” liet Jeroen weten.

Loeki was van 1972 tot 2004 te zien in tijdens de STER reclame. Veel tekst had hij niet, behalve zijn vaste kreet ‘Asjemenou’. Als het aan het team van Jan-Willem Start Op ligt, komt deze leeuw dus terug op de Nederlandse buis, er is zelfs een petitie gestart!

Loeki de Leeuw moet terug bij de STER! Het leeuwtje was jarenlang dé ster van de reclameblokken op de publieke zenders. Nu, jaren na zijn afscheid, is het gemis van Loeki rond de reclameblokken nog steeds enorm. Breng Loeki Terug! luidt de tekst bij de Petitie. De teller staat inmiddels op ruim 2000 handtekeningen.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *