Smallsteps kinderopvang

Als je na je verlof weer gaat werken of studeren, heb je opvang nodig voor je baby. Een veilige plek. Rust. Mensen die net zo enthousiast zijn als jij over elke nieuwe stap en die je kind stimuleren om te experimenteren en te ontdekken.

In aflevering 4 zie je hoe Aukje opnieuw een kijkje neemt bij Smallsteps kinderopvang. Dit keer in Deventer. Een prachtlocatie op een gerenoveerde boerderij met kippen, een heerlijke tuin en buitenbedjes. Heel fijn allemaal, maar waar moet je nu ├ęcht op letten als je een rondleiding krijgt?

Volgens trainer Wendy zijn er drie heel belangrijke punten: 1. Hoe is de interactie tussen de pedagogisch medewerkers en de kinderen? 2. Daagt de speelomgeving uit tot experimenteren en ontdekken? En 3. Voelt het goed?

Aukje praat verder met pedagoog Janneke over die interactie. Je baby verstaat je natuurlijk nog niet, maar dat liefdevol vasthouden, praten en observeren is blijkbaar heel goed voor zijn hersenontwikkeling. Met de kleine Vera op haar arm laat ze zien hoe je dat ook thuis kunt doen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *