Emina’s (W)etenswaardigheden | Gegrilde Tonijn

In Never A Dull Culinary Moment geeft Emina Zorlak wekelijks tips, tricks en weetjes op het gebied eten & drinken. Deze week:  In blik gegrilde tonijn! Emina deelt eindelijk haar lang bewaarde geheim, ze gaat je laten zien hoe je in een blik tonijn op olie een barbecuesmaak kunt creëren met… WC-PAPIER!

IN BLIK GEGRILDE TONIJN

  • 1 blik tonijn op olie
  • 2 vellen wc-papier

 Extra nodig: bakplaat/ aansteker/ theedoek

Let op: het is belangrijk dat je duurzaam gevangen tonijn gebruikt. Dat staat op het blikje. En doe dit vanwege veiligheidsredenen alleen in de buitenlucht; niet in huis!

Maak het blik tonijn open. Vouw de wc-papiervellen dubbel. Leg de vellen kruislings op de tonijn en druk ze goed in het blik, zodat ze direct alle olie opnemen. Zorg ervoor dat de randen iets naar boven zijn gevouwen, zodat er lucht in het blik kan. Daardoor wordt het niet vacuüm gezogen. Zet het blikje op een bakplaat en ga naar buiten!

Steek de randen van de vellen aan met een aansteker en laat het blikje tonijn in circa 20 minuten helemaal opbranden. Als het klaar is, dan gaat het vuur vanzelf uit. Laat iets afkoelen. Gebruik bij het weer pakken van het blik een theedoek voor de zekerheid. 

Haal voorzichtig het verbrande wc-papier van de tonijn en haal eventuele verbrande stukjes achtergebleven wc-papier of as eruit. Nu heb je heerlijke tonijn met een grillsmaak; lekker op een broodje met mayonaise! 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *